Presentation

Pia Jag som står för uppfödningen heter Pia och kommer ifrån Karlstad från början. Jag flyttade till Göteborg i januari 2006. Jag hade alltid sagt att ”när jag flyttar till Göteborg så ska jag köpa mig en Norsk Skogkatt som sällskap". Så i juni 2006 hittade jag en helt underbar nyfödd kattunge som jag bara kände att jag måste ha, och det var S*Fridalas Druva.

Jag åkte ner och tittade på henne när hon var två veckor gammal. Hon var såå liten att jag var rädd för att hålla henne. Men jag hade redan bestämt mig att det var hon jag skulle ha. Så i augusti var jag ner och hämtade henne, och det har jag aldrig ångrat en sekund. Hon är det bästa som har hänt i mitt liv!
När jag köpte Druva så skulle jag bara ha henne som sällskapskatt, men uppfödaren till henne skulle ställa ut kullen hon var född i, och jag tyckte att det kunde vara spännande om hon tog med Druva. Nu kom inte Druva med för att hon var lite orolig. Men jag åkte till utställningen i alla fall, och jag blev ju genast intresserad av att börja med det jag också. Druva utvecklade sig ju så himla fint, så jag tyckte att det vore synd att inte ställa ut henne.
Sedan, i takt med att Druva har utvecklats, så har tankarna på en uppfödning legat och grott. Hon har charmat så gott som alla mina nära och kära och alla skulle vilja ha en kattunge efter henne. Hon har så otroligt många bra kvaliteter och har det mest underbara temperament man kan önska sig, så jag tyckte att det vore synd att inte ta ett par kullar efter henne.

Min andra katt köpte jag som sällskap åt Druva för att hon inte skulle känna sig ensam och ha någon att leka med. Så jag köpte Alana, och var iväg och hämtade henne i november –06.

Den tredje katten jag köpte hittade jag när jag var på en utställning. Det är syster till en av min brors katter, så jag var bara tvungen att gå och titta, men ”bara titta”!! Nu är det ju så att det är ju väldigt svårt att ”bara titta”. När jag fick se Liza sa det bara *klick*!
Det blev så att jag kom därifrån som ägare till tre katter, och inte två som jag var när jag kom dit. Så på måndagen därpå var jag iväg och hämtade henne.

I juli 2010 flyttade jag till Kinna, från lägenheten i Göteborg till ett hus på nästan 300 kvm. Helt underbart! Både med tanke på mig själv och alla katterna.
I September 2016 flyttade vi till ett annat hus i Kungsbacka ute på landet med skogen som närmaste granne.

Målet med min uppfödning är att föda upp sällskapskatter med ett gott temperament, så nära rasstandarden som möjligt. Det viktigaste är att katterna har ett gott temperament.
De är uppväxta i hemmamiljö och jag säljer katterna som sällskap i första hand. Men jag ställer gärna upp och hjälper till med utställning och uppfödning om det intresset finns.
Att kattungarna får bra och trygga hem är mycket viktigt, och jag vill väldigt gärna hålla kontakten med de som köper en katt från mig. Mest för att jag vill veta att katterna har det bra, men också för att kunna följa upp mitt eget arbete med uppfödningen och för att se vad som kan förbättras till nästa gång.
Alla kattungar levereras enligt Sveraks regler!

Jag är medlem i: